Αναγνώστες

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Τι να μαγειρέψω αύριο; Μακαρόνια στο φούρνο! :)


Hola! :)
Τι κάνουμε?

Θεωρώ πως είναι πολύ γνωστό το "Τι θα φάμε σήμερα μαμά?".
Πολύ συχνά όμως ακούγεται & το "Τι να μαγειρέψω αύριο?" από μαμάδες, μπαμπάδες, εμάς τους ίδιους.

Εμείς (βλέπε την οικογένειά μου), μιας & είμαστε αρκετά άτομα, ακούμε πολύ συχνά τη μαμά μου να αναρωτιέται & ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οπότε 2 Παρασκευές κάθε μήνα θα έχουμε κάποια συνταγή.

Σήμερα είπα να ξεκινήσω με μία συνταγή, την οποία την έκανε πρώτα ο μπαμπάς μου στο σπίτι & μες στα χρόνια έχουμε κάνει πολλές παραλλαγές, μιας & είναι "συνταγή", που δέχεται πολλούς πειραματισμούς. Γι' αυτό & δεν θα σας δώσω ακριβή γραμμάρια κ.λ.π..



Υλικά
Βρασμένα μακαρόνια
Κέτσαπ ή σάλτσα
Αλλαντικά & κασέρια (ή τυριά) της επιλογής σας

Στο συγκεκριμένο ταψί, ας πούμε, που είναι απ' αυτά τα πολύ μεγάλα που είναι όσο ο φούρνος, χρειαστήκαμε 1 κιλό μακαρόνια & 20+ φέτες κασέρι (δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς είδος είναι). Γενικά πάντως διαφέρουν κάθε φορά τα είδη αλλαντικών & κασεριών. Ας πούμε μπορεί να βάλουμε & κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί τριμμένο μες στα μακαρόνια.


1) Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν & έπειτα κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σαλάμια & τα κασέρια (ή τρίβουμε τα τυριά-κασέρια), που θα βάλουμε μέσα στα μακαρόνια.

2) Αφού γίνουν τα μακαρόνια, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα την κέτσαπ (όση θεωρούμε πως χρειάζεται-να μην είναι ούτε πολύ κόκκινα, ούτε να βάλουμε μισό κουταλάκι) & τα ανακατεύουμε καλά.


3) Απλώνουμε τη μισή ποσότητα των μακαρονιών στο ταψί.


4) Έπειτα, απλώνουμε τη μισή ποσότητα (ή ολόκληρη) αλλαντικών-κασεριών ομοιόμορφα πάνω από τα ζυμαρικά.


5) Απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα των μακαρονιών & προσθέτουμε & τα υπόλοιπα αλλαντικά ή κασέρια (να μετρήσουμε πόσες φορές θα το έχω πει μέχρι το τέλος >:O).


6) Κυριότερο βήμα είναι να απλώσουμε πάνω από τα μακαρόνια κασέρι (νομίζω αυτό είναι γκούντα) & κάποια κομμάτια μπέικον ή οτιδήποτε σας αρέσει. Εν συνεχεία, βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180-200°C μέχρι να λιώσει & να ροδοκοκκινίσει το κασέρι.



Εδώ έχει λιώσει λίγο παραπάνω το κασέρι.

7) Αφού γίνουν τα πιτσο-μακαρόνια μας, σερβίρουμε! :) Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, γιατί όπως είδατε παραπάνω, δεν μπορέσαμε να κόψουμε ομοιόμορφο κομμάτι. Τι να κάνουμε? Είχε πέσει πείνα!


Adios & bon appetit! :)

7 σχόλια:

  1. μακαρόνια να είναι και τα τρώω και ωμά!!χα χα χα!!
    πολύ καλή συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία από τα ίδια & εγώ!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Καλό βραδάκι Δομνίκη! :)

      Διαγραφή
  2. τρώω πολύ συχνά μακαρόνια στο φούρνο με την προσθήκη κρέμας γάλακτος και μανιταριών!! παίζει να το φτιάχνω μια φορά την εβδομάδα σίγουρα και το τρωω για κανα δυο μέρες !αθάνατα μακαρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρόνια & ξερό ψωμί (εντάξει χωρίς ψωμί, πολύ υδατάνθρακας μαζεύτηκε)!
      Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυτρώω κρέμα γάλακτος & δεν τρώω καθόλου μανιτάρια, αλλά θα το δοκιμάσω με κρέμα γάλακτος & κασέρια! :)

      Buenas noches Μαρία!

      Διαγραφή
  3. Είμαι τόσο μακαρονού. Με σκότωσες με αυτή τη δημοσίευση <3 Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπέροχη ιδέα για ποστ! Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές και ως γνωστόν το φαΐ και δηλώνω λάτρης των μακαρονιών. Κάνω κι εγώ κατά διαστήματα μακαρόνια στο φούρνο, αλλά συνήθως με μικρότερα μακαρόνια, τύπου κοφτό, fusili ή farfalle. Μ'αρεσε όμως πολύ και με σπαγγέτι που μας τα δείχνεις εδώ. Βάζω κι εγώ μανιτάρια και κρέμα γάλακτος όμως όπως και η Μαρία στα δικά μου! Σούπερ παχυντικά αλλά πεντανόστιμα τα άτιμα!

    Call me M | Do You Speak Gossip?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέτυχες το στοιχείο μου! Λατρεύω τα μακαρόνια στο φούρνο και τα συγκεκριμένα φαίνονται τόσο λαχταριστά!!

    http://www.studyaboutfashion.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή